Men da vi bor et stykke fra hinanden, er det ikke sååå tit hun laver dem til mig.
Så af og til må jeg selv i køkkenet og prøve at gøre hende kunsten efter.
Farmors Klidkiks
1 dl koldt vand
100 g plantemargarine/minarine eller 3/4 dl vindruekerneolie
1 dl sesamfrø
1 dl hvedeklid
1 dl hvedemel
3 dl grahamsmel
1 tsk. salt
- Tørdelene blandes
- Plantemagarine smuldres i
- Det kolde vand tilsættes
- Dejen æltes til en glat og smidig dej
- Dejen udrulles meget tyndt
- Dejen prikkes med en gaffel
- Skær dejen i firkanter eller udstik dem med form eller glas
- Eller tril dejen til en pølse, stil den koldt, og skær i tynde skiver
- Kiksene bliver mere sprøde, hvis de får et slag med kødhammeren
Bages ved 225 grader i ca. 10 min
Ingen kommentarer:
Send en kommentar